Banaani-kaerahelbepannkoogid

 

Ilmselt on kõik juba ammu aru saanud, et mulle meeldib alati jutustada ka retsepti sünnilugu. Kahjuks ma päris täpselt ei mäleta, kuidas see juhtus, et ühel hommikul sattusid kaerahelbed, banaan ja muna ühte kaussi ja sealt juba pannile. Tõenäoliselt oli see selline hommik, kus meie külmkapis haigutas üsna suur tühjus. Või vähemalt ei olnud siis seal piima pudru keetmiseks.

Seega täna räägin ma hoopis sellest, milline katsumus oli selle postituse jaoks neid pannkooke teha ja üles pildistada. Ette rutataes olgu öeldud, et ma ei hakka rääkima tavlistest seiklustest, kus kaerahelbed märkamatult põrandale ilmuvad, väikesed käed taignakausis solberdavad jne.

Tegelikult olen ma juba üsna mitu korda neid pannkooke teinud eesmärgiga lõpuks teilegi retsepti jagada. Alati saavad nad aga enne otsa, kui kõik valmis on. Täna siis otsustasin, et teen need pannud poja lõunaune ajal valmis ja jõuan rahulikult pildistada ka. Aga kus sa sellega. Ma jäin ise ka magama :D. Plaan b oli siis küpseda kaks portsu. Esimesed Mõnglile ja teised mulle. Kõik sujus rahumeelselt, mul olid juba modellid koogid pannil, kui Mõngel hakkab seletama, et issi helistab, issi helistab. Oh jah… Midagi ta ei helistanud. Päkapikk oli mu telefonis kõvasti häkkinud ja kuidagi-kuidagi oli tal õnnestunud mu profiilivideoks panna üks minu armsa abikaasa videotervitus pojale.

Appiiii!!! Kuidas see küll maha saada?! Üritasin kiiresti-kiiresti leida võimalust selle kustutamiseks, aga ei. Helistasin ruttu kogenumale FB kasutajale ja tema soovitas mingi uus suvaline video sinna asemele panna. Mõngel säutsus kogu aja:”Emme, hallo, hallo, pulta! Emme pulta!”. Ehk siis tahtis ta multikaid vaadata. Mina vastu, et oota nüüd, emme lahendab siin sinu korraldatud jama. Kisa tõusis taevani. Mul närv niigi must. Inimesed juba laikisid ja kommenteerisid seda videot :D. Tegin siis kiirelt uue video mingist kollasest mängutibust :D. Lõpuks olid need mõlemad seal. Tegin siis nii, et ainult mina näen neid. Maha ei ole ma neid siiani saanud, kuigi kõik väidavad, et see on võimalik…

Õnneks said koogikesed siiski kenasti valmis. Banaan läheb küpsetades veel magusamaks ja kaerahelbed annavad koogigestele mõnusa, natuke karuse tekstuuri! Sobivad imeliselt hommikusöögiks või miks mitte ka magustoiduks. Viimasel juhul siis piisab retsepti kogusest nii kahele-kolmele.

Banaani-kaerahelbepannkoogid

Retsept lehelt vahukulp.eu
Kogus: ühele (9-11 koogikest)
Valmistusaeg: ettevalmistus 2min + küpsetamine 5min


Koostisosad:

 • 1 suur küpse banaan
 • 1 muna
 • 1dl täistera kiirkaerahelbeid

Serveerimiseks

 • 2slp maitsestamata jogurtit
 • värskeid või külmutatud marju
 • 1tl vahtrasiirupit või mett (valikuline)

Töö käik:

 • Haki banaan kausis kahvliga katki.
 • Lisa muna, sega korralikult läbi.
 • Lisa kaerahelbed ja sega.
 • Tõsta supilusikaga taigen pannile ja küpseta madalal kuumusel kaane all mõlemalt poolt. Madal kuumus ja kaas on olulised, et kook jõuaks enne keeramist piisavalt küpseda. Vastasel juhul ei ole võimalik teda ühes tükis ümber pöörata :).
 • Kuni koogikesed küpsevad, sega magusaine maitsestamata jogurti hulka. Võib ka mee või vahrtasiirupi hiljem lihtsalt jogurti ja marjade peale valada.
 • Serveeri soojalt jogurti ja marjadega.

 

Enamasti süüakse meie peres need pannkoogid ilma lisandita ära. Alati võib maitsetstamata jogurti ja marjade asemel valida ka kodust moosi, puuvilju, jäätist või mida iganes keegi eelistama peaks :).

Kui kasutad pigem keskmise suurusega banaani, lisa kaerahlebeid 0,75dl, siis ei jää koogid kuivad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga