Teistmoodi kartulisalat

Paar aastat tagasi pakkus mehe ema meile salatit, mis inspireeris mind kokku segama seda salatit. Esmapilgul võib tunduda natuke kummaline kooslus, aga tegemist on äärmiselt maitsva ja toitva kõhutäiega. Lisaks on see hea võimalus tarvitada ära eelmisel päeval üle jäänud keedetud kartulid või väike praetükk! 🙂 

Teistmoodi kartulisalatRetsept lehelt vahukulp.eu
Valmistusaeg: 10-15min
Kogus: kahele


Koostisosad:

  • 5 keedetud kartulit
  • 150g kala/liha (selles salatis on suitsukala)*
  • 3 keskmist tomatit
  • 3 kurki
  • 1/2 mugulsibulat või peotäis hakitud rohelist sibulat
  • 50g (kolm peotäit) salatilehti
  • 2 suurt muna**
  • päevalilleseemneid
  • 1-2 spl külmpressi oliivõli
  • soola, pipart


Valmistamine:

Haki kõik koostisosad, lisa oliivõli, päevalilleseemned, soola, pipart ja sega läbi. Kes armastab vedelat munakollast, võib muna terveks jätta ja serveerimisel salatikuhja peale paigutada. Siis saab muna katki tehes kollasest maitsev “kaste”.

 

*Mina olen kasutanud suisukana, suitsukala, tuunikalakonservi või praetud kana. Võimalusi on piiritult.

** Minu salatis te küll muna ei näe, sest väike inimene nägin neid potis keemas ja nõudis vahet pidamata “Muna! Muna! Aitääh! Muna!” Seega pidin munad ohvriks tooma, et saaks rahulikult salatit pildistada… 😀

Pean tunnistama, et mulle väga meeldib süüa teha ülejääkidest. On terve rida toite, mida ma teen alati rohkem just eesmärgiga neist järgmisel päeval midagi muud valmistada. See ülejääkidest kokkamise maailm on nii põnev ja vaheldusrikas. Kindlasti jagan teiega veel mõtteid “järgmisepäevatoitudest”.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga